Relatietherapie/coaching

 

Omdat het soms even niet zo soepel meer loopt en je er zonder professionele hulp niet uitkomt.

Rouwen om wat verloren ging

 

Rouwverwerking na verlies van naasten: ten gevolge van overlijden, scheiding of adoptie- en pleeggezinproblematiek.

 

 

 

Als het leven uit je weg lijkt te vloeien 

 

Verwerking van ziekte, ontslag of burn-out: een rouwproces ten gevolge van operatie, verlies van gezond functioneren of van werk.

 

Horen, zien en zwijgen doorbreken

 

Verwerking van traumatische gebeurtenissen. Soms speelt een traumatische jeugd op in andere dagelijkse situaties op priveterrein of op het werk, bijvoorbeeld in midlifecrisis.

 

Zelfverzekerdheid ontwikkelen

 

Beeldend zelfonderzoek: experimenten en competentieontwikkeling (wie ben ik, wat wil ik ontwikkelen), gedragsverandering (om weer gelukkig te leren zijn met jezelf)

 

 

 

 

Innerlijk leiderschap: voor competentieontwikkeling m.b.t. sociaal of relationeel functioneren. Via een Persoonlijk Ontwikkelplan (kernkwaliteiten benutten en valkuilen beheersen), wordt gewerkt aan positief denken - voelen - willen en aan ontwikkeling van ontvankelijkheid, harmonie en pro-activiteit.

 

 

Bewustwording en communicatie spel “Mag het een beetje DOBISOR”: inzicht krijgen in persoonlijke vraagstukken en zelf antwoorden vinden door te reflecteren op thema’s als Duidelijkheid, Openheid, Begrenzing, Intuïtie, Sensitiviteit, Oprechtheid, Respect en Denken, Voelen, Willen. Dit spel kan zowel in de individuele als in de relatietherapie en gezinstherapie worden ingezet, met ontwikkelplan.

 

Thema’s op maat kunnen zijn: specifieke rouwgroepen bij trauma, ziekte, sterven, scheiding of ontslag; faalangst; weerbaarheidstraining; omgaan met macht en onmacht (in situaties met volwassenen of met je kinderen); intuïtief en realistisch denken; ook andere thema’s zijn denkbaar, vraag dus gerust.

 

 

Therapeutische Coaching bij loopbaanvraagstukken zoals re-integratie na ziekte of burnout.

Voor professionele ondersteuning van hulpverlenende beroepen, zoals leertherapie en supervisie, zie op de andere site van CREScendo:

www.coaching-supervisie.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact:

Vanda Borgart

CREScendo

Carlierstraat 49

Havankpark

8919BC Leeuwarden

0582128051

info@creatieve-therapie.nl