Op 17 december 2022 kwam mijn boek uit: 

'Op een ander spoor gezet - de kracht van verhalen, genen en toevalstreffers'.  Een levensverhaal om drama te helpen overwinnen. Met psychologische onderbouwing en methodische voorbeelden voor ontwikkeling en rouwverwerking. 

Waar gaat het boek over:

Na vier jaren met een psychiatrische moeder, opgevolgd door een mishandelende stiefmoeder en een OTS - met uithuisplaatsing - op 7jarige leeftijd, kreeg ik vijf mooie jaren in een religieus kindertehuis. Waarna ik samen met mijn twee jongere zusjes in een pleeggezin kwam, waar ik tien jaar lang door de pleegvader seksueel werd misbruikt. Uit verlangen naar de geborgenheid van een liefdevol gezin - dat ik zelf nooit had gekend - stortte ik mij daarentegen vervolgens uit eenzaamheid in een mishandelingsrelatie. Mijn karmische lot herhaalde zich totdat ik tien jaar later met mijn zoontje van 8 besloot te vluchten en in Friesland een nieuw leven op te bouwen. Wij werden gesteund door de rechterlijke macht. 

Studie en toevalstreffers (die ik als Engelenwerk beschouw) hielpen mij bij het ontwikkelen van nieuwe inzichten en een eigen identiteit. Een zoektocht naar mijn familiegeschiedenis leverde verrassende herkenning op. De parels die ik door mijn jeugd in de kern van mijn ziel had ontwikkeld, bleken karmisch in mijn genen te zijn doorgegeven door mijn ouders en voorouders. Hoe harder het leven, hoe groter de groei van kwaliteiten en van weerbaarheid soms kan zijn. Ik was op een ander spoor gezet, maar toch in mijzelf aangekomen! Ik voel mij een gelukkig mens, ondanks dat mijn zoon, die een aangeboren hartafwijking had - door meegekregen genen die mij toen nog onbekend waren - in 2017 op 39jarige leeftijd overleed. 

Het boek is verkrijgbaar/bestelbaar bij alle boekhandels en bij de uitgeverij. Zie 20 pagina's om in te lezen: https://elikser.nl/  

Contact:

Vanda Borgart

CREScendo

Carlierstraat 49

Havankpark

8919BC Leeuwarden

0648349397

info@creatieve-therapie.nl