Zowel bij therapie als bij coaching en supervisie bestaat de mogelijkheid om te werken met beeldende expressievormen. Hiermee krijgen emoties en onbewuste gedachtenpatronen de gelegenheid om zich kenbaar te maken. Ook worden ervaringen in ons brein opgeslagen in de vorm van beelden.

 

Expressie voorbeelden:

Een 50-jarige man wilde na een langdurige ziekte weer aan het werk. Door tegenwerking in het team waarin hij werkte kreeg hij bijna weer depressieve klachten. Totdat hij eerlijk tegen zijn collega´s durfde te zeggen: "Ik heb met veel zorg een beeld van mijzelf gemaakt. Het toont mijn zelfverzekerdheid omdat ik weet dat ik veel waard ben. Dat is iets wat ik nog nooit eerder van mijzelf heb durven zeggen. Ik wil dat jullie dat ook zien". De man wist door zijn open houding respect af te dwingen en hij re-integreerde in het team. 

 

     Een 23-jarige man had in zijn jeugd een hartoperatie ondergaan. Hij          had nooit bij de gevolgen stil willen staan en zei achteraf over zichzelf:      "Eigenlijk voelde ik jarenlang helemaal niks totdat ik in beeld bracht          wat het lot en de operatie mij hadden aangedaan. Toen pas kon ik            mijzelf serieus nemen en aan de buitenwereld laten zien hoe angstig ik      mij vaak voelde. Ik wilde niet geconfronteerd worden met de gedachte      dat ik dood kon gaan. Door het loslaten van mijn verdrongen angsten        kon ik mijn stoerheid laten varen. Iedereen vindt mij nu veel echter".

 

  Een 42-jarige vrouw met faalangst en minderwaardigheidsgevoelens     schilderde een droom. "Ik zag in mijn droom een prachtige roos en ik   hoorde een stem om mij heen die zei dat ik toch zeker wel voor deze     roos kon zorgen? Nu begrijp ik dat het allemaal gaat om zelfrespect       en het mooiste uit jezelf te durven gebruiken. Dat wil ik graag leren". 

Contact:

Vanda Borgart

CREScendo

Carlierstraat 49

Havankpark

8919BC Leeuwarden

0648349397

info@creatieve-therapie.nl